TOIMISTO


Arkkitehdit Mustonen Oy on vuonna 2002 perustettu arkkitehtitoimisto.

Toimistossamme työskentelee 10 henkeä. Valtaosa työntekijöistä on arkkitehteja, ja osalla on lisäksi muuta koulutustaustaa. Yrityksen pääomistaja ja perustaja, arkkitehti Tapani Mustonen toimii myös toimitusjohtajana. Toimistossa sen perustamisesta lähtien työskennelleet Olli Helasvuo, Tuulikki Tanskanen ja Niina Svartström ovat olleet osakkaina vuodesta 2017.


Henkilöstö on tärkein resurssimme. Työntekijöille työ tarjoaa uusia mahdollisesti yllättäviäkin haasteita, usein myös mahdollisuuden kehittää omaa asiantuntemusta ja soveltaa taitojaan luovasti.


YHDESSÄ TEKEMISEN ILOA


Yhteiset projektit ja yhdessä työskentely matalassa organisaatiossa antavat mahdollisuuden luontevaan yhteishengen rakentamiseen. Tavoitteenamme on työympäristö, jossa kunkin erikoisosaamisalueet huomioidaan. Vaihtelevien tehtävien myötä syntyy mahdollisuus henkilökohtaiseen kehittymiseen mm. kannustamalla aktiiviseen, luovaan ja oma-aloitteiseen työtapaan. Toimistolla pyrimme vaalimaan positiivista asennetta ja epämuodollista ja innostavaa vuorovaikutusta. 


Asiantuntijayrityksen toiminta on samalla tasolla kuin siinä työskentelevien ihmisten ammatillinen hyvinvointi – ilman yksilöllisiä ilonaiheita ja nautintoa ei luovuuskaan kuki. Eettinen toiminta – oikeudenmukaisuus, tasapuolisuus, luotettavuus, vastuullisuus, rehellisyys – on se pohja, jolle ammatillinen tyytyväisyys lopulta rakentuu. Yhdessä osaamme enemmän, kun voimavarat suunnataan oikein. 


Laajemmin katsottuna toimistomme vahvuus on sisäistetyssä korkean laadun normissa, monipuolisuudessa, pieneen kokoon liittyvässä ketteryydessä ja yhteistyökyvyssä. Viime vuosina olemme tehneet yhteistyötä muiden arkkitehtitoimistojen kanssa oman erikoisalamme vastaavina suunnittelijoina tai asiantuntijoina. Näistä projekteista olemme saaneet laajemman näkökulman alan tekijöihin ja työtapoihin.


PALKINNOT & NÄYTTELYT


Korjausrakentamisesta järjestetään harvoin arkkitehtuurikilpailuja, mutta toimistolle myös kilpailumenestystä, kun voitimme yhdessä Verstas Arkkitehtien ja Loci maisema-arkkitehtien kanssa Espoon kulttuurikeskuksen ja Kulttuuriaukion ympäristön arkkitehtuurikilpailussa (2019). 


Palkintojakin on siunaantunut: Viipurin kirjaston restaurointi on palkittu World Monuments Fund / Knoll Modernism Prize-palkinnolla (2014). Tapania on muistettu valtionpalkinnolla (2014). Tapani on myös Europa Nostra Finlandin pitkäaikainen puheenjohtaja ja palkinnonsaaja (2001, Villa Tammekann, Tartto).


Arkkitehdit Mustonen oy:n töitä on ollut esillä seuraavissa näyttelyissä: Venetsian biennale, 2018: Viipurin kirjaston ja Töölön kirjaston restauroinnit esillä Suomen paviljongin Mind Building -näyttelyä.